Gelin Diyeti Nedir?

Gelin diyeti, düğün ve düğün fotoğrafçısı hazırlıkları için planlı ve sağlıklı bir fit görünüm adına beslenmeden spora, uykudan stres yönetimine kadar konuları içerir. Bu program, özellikle bir diyetisyenle uygulanırsa kişiye özel doğru sonuçların alınmasını sağlar. 

 

Düğün ve düğün fotoğrafı çekimi hazırlıklarındaki en önemli konularından biri de önce kendimizi hazırlamaktır. Bu hazırlık, kendimizi daha iyi, daha enerjik, daha sağlıklı ve daha özgüvenli hissetmemizi sağlar. Gelin diyeti de düğün öncesindeki en önemli hazırlıklardan biri olarak öne çıkmaktadır. Hayallerinizdeki gelinliği giymek ve fit bir görünüme kavuşmak için birçok başlıkta düzenli bir program sürdürmelisiniz.

 

Peki, düğüne ve düğün fotoğrafı çekimi için nasıl hazırlanmalısınız? İşte, gelin olmaya hazırlananlar için sağlıklı ve hızlı kilo verme formülleri: 

Düğün günü ve düğün fotoğrafı çekimi, hayatımızın en mutlu, en değerli ve en özel günüdür. Bu nedenle herkes düğün gününde mükemmel görünmek ister. Düğün öncesi diyet, kilo vermek isteyen ve fit görünmek isteyen gelin adayları için öneriler sunar. 

 

Gelin Diyeti

 

Gelin Diyetine Ne Zaman Başlanmalıdır?

Düğüne birkaç ay kala, gelin diyetine başlanması, sağlıklı ve planlı bir diyet için uygun olacaktır. Düzenli ve yeterli vakitli bir program ile gelin adayları, düğüne kadar hedefledikleri ideal forma kavuşabilirler. 

 

Gelin Diyetinin Diğer Diyetlerden Farkı Var mı?

Gelin diyeti, normal bir diyetle aynı disiplinleri içerir. Normal bir diyet gibi bu diyetin de diyetisyen kontrolünde yapılmasını öneririz. Diyetisyeniniz, ideal kilonuzu baz alarak size özel bir diyet listesi hazırlayacaktır. Gelin adayının da bu listede yer alan şekilde beslenmesi ve spor dahil diğer yardımcı ögeleri de uygulaması gerekecektir. Diyetin düzenli sporla desteklenmesi hem hızlı kilo vermeye hem de sıkılaşmaya önemli bir katkı sağlayacaktır. 

 

Sağlıklı Zayıflamak için Neler Yapılmalı?

Öncelikle sağlığımızı, vücut dengemizi ve metabolizmamızı etkileyecek şok diyetler yapılmamalıdır. Tüm diyetlerin hedefi olan sağlıklı kilo vermek, gelin diyetinin de odağıdır.  Düğün ve düğün fotoğrafı hazırlık süreçlerinde gelin adayları, sağlıklı beslenmeye yönelmelidir. Fazla kalori almamak düşüncesi ile vücudun günlük ihtiyacı olan besin değerlerini de eksik etmek, büyük bir hata olur. Bu nedenle meyvesiyle sebzesiyle ve öğünleriyle sağlıklı bir zayıflama programı uygulanmalıdır. Faydalı bir beslenme programı ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilir, kendinizi iyi besleyebilir veya ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Özellikle şok diyet, 1 – 2 haftada hızlı kilo verme iddiasında bulunan mucizevi diyetler, sağlığınızı bozabilir, bu nedenle uzun vadeli ve etkili bir program uygulanması en doğru seçenektir. 

 

Düğün Öncesi Kilo Almamak için Neler Yapılmalıdır?

Özellikle düğün fotoğrafçısı ile anlaştıktan sonra aklımıza gelen ilk şeylerden biri de “düğün fotoğrafı çekimine hazır mıyım?” sorusudur. İyi bir planlama, spor ve diyetisyen desteği ile tam gönlünüzdeki gibi bir forma ulaşmanız çok mümkündür. Şimdi, başlıklar halinde nelere dikkat etmememiz gerektiğine birlikte bakalım:

 

1) Stresten Uzak Durun

Stres, insanı daha fazla yemek yemeğe veya günlük besin ihtiyacını alamayacak şekilde iştah kesmeye ve vücudu enerjisiz bırakmaya neden olabilir. Vücudumuzun tüm dengesi bozabilecek stresten uzak durmak, düğün öncesi hazırlıklar için olmazsa olmazdır. 

 

2) Lifli Gıdaları Tüketmeyi İhmal Etmeyin

Lifli gıdalar, sindirim sistemimizi düzenlenmesinde etkilidir. Lifli gıdalar yiyerek, hazımsızlık ve şişkinlik gibi durumlardan korunabilirsiniz. Ayrıca lifli gıdalar, tokluk hissi de yaratırlar, böylece sağlıksız atıştırmalıklarından uzak durmuş olursunuz. 

 

3) Su İçmek

Her insanın vücut ve yaşam stiline göre alması gereken sıvı miktarı farklıdır ve yeterli miktarda su içmek, vücudun sağlıklı çalışması açısından önemlidir. Ayrıca sıvı tüketimi de tokluk hissini destekler.  Vücudun enerjisi düşük hissetmesini önleyen suya, bir nane yaprağı ve limon dilimi ya da tarçın eklemek, kan şekerini de dengeleyen bir unsurdur. 

 

Gelin Diyeti

 

4) Tuzlu ve Yağlı Yiyeceklere Dikkat Edin!

Kalori almamak ve yemek yedikten sonra bile açlık hissini yaşamamak için tuzlu ve yağlı yiyeceklerle aranıza bir mesafe koymanız gelin diyeti açısından önemlidir. 

 

5) Spor Yapmak

Düğün fotoğrafı çekimi öncesinde formda bir görünüme kavuşmak için sadece gelin diyeti tek başına yeterli olmayacaktır. Düğün öncesinde zayıflama için spor, önemli bir yer tutar. Sadece kilo vermek için değil, fit ve sıkı görünmek için düzenli spor yapmalısınız. Tabii ki bunu yaparken de sakatlanma ve yaralanma ihtimallerini minimumda tutan sportif seçenekleri daha çok düşünmelisiniz. Örneğin yürüyüş, pilates ve yoga gibi sporlar, düğün öncesi ve düğün fotoğrafı çekimi hazırlıkları için ideal sporlardır. 

 

6) Düzenli ve Yeterli Uyku 

Sadece diyet programınız için değil, düğün günü öncesinde ve düğün fotoğrafı çekimleri için en çok ihtiyaç duyacağınız şey, kendi enerjinizdir. Bu nedenle sizi sağlıklı, huzurlu ve stressiz tutacak şeylerden biri de düzenli ve yeterli uyku alımıdır. 8 saatlik bir uyku hem metabolizmanızı sağlıklı şekilde düzenler hem de cildinizin parlaklığına kadar fiziksel ve ruhsal birçok konuda fayda sağlar. 

 

Düğün Fotoğrafı Çekimlerine Hazırlık

Düğününüzde ve düğün fotoğrafı çekim gününüzde kendinizi mükemmel hissetmeniz için size rehberlik edecek blog sayfamıza ayırdığınız vakit için size teşekkür ederiz. DüğünümüzVar olarak, yepyeni platomuzda size bir düğün fotoğrafından daha fazlasını sunuyoruz. Düğün fotoğrafı çekimi ile birlikte video, premium saç & makyaj stüdyosu ve premium gelinlik kiralama showroom’u tek mekânda bir arada! Dünyanın en özellikli ve en büyük düğün fotoğrafı platosu sizleri bekliyor. Üstelik İngiliz Aşk Bahçeleri, Işık Tüneli, Antik Yunan ve Düğün Karavanı gibi yepyeni ve benzersiz konseptlerimiz ile fark yaratıyoruz. Ayrıca Vakko Wedding, Banu Güven, Özlem Süer gibi markaların koleksiyonları da Askıdan Çekime Gelinlik Kiralama Showroom’umuzda sizler için hazır. Düğün fotoğrafı ve video çekimlerinize büyüleyici bir güzellik katacak olan kiralık gelinliklerimizin yanı sıra sizi, We Just Married Saç & Makyaj Stüdyomuzda muhteşem bir çekim deneyimine hazırlıyoruz. Tüm sorularınız ve talepleriniz için 0850 241 17 20 no’lu iletişim merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Çalışma Saatlerimiz: 10:00-22:00