Yurt Dışı Balayı Rotaları

Balayı tatili için birbirinden muhteşem yurt dışı rotaları, bu yazımızda sizleri bekliyor. Bizimle birlikte keşfe çıkmaya ve hayallerinizdeki balayı tatili için plan yapmaya hazır mısınız?

 

Balayı tatili denildiğinde genelde akla gelen ilk yerler Venedik, Paris, Maldivler gibi popüler destinasyonlar oluyor. Fakat dünyamız çok büyük ve çok güzel, bu nedenle az bilinen ancak çok etkileyici birçok seçeneği daha keşfetmek ve çok özel balayı rotaları belirleyebilmek çok mümkün. İspanya, Fransa ve Yunanistan’ın ülkemizde az bilinen fakat dünya turizminde parlayan rotaları, bu yazımızda sizleri bekliyor. 

 

Tenerife (Kanarya Adaları - İspanya)

İspanya’nın Kanarya Adaları bölgesindeki 7 adadan biri olan Tenerife, Santa Cruz de Tenerife Karnavalı ile öne çıkan ada, İspanya’nın ve dünyanın son dönemlerde keşfettiği balayı rotalarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca Kanarya Adaları’nın mimari sembolü olan Auditorio de Tenerife de bu adanın içerisinde bulunmaktadır. 

Tenerife adası, Fas'ın hemen karşısında ve ekvator çizgisine oldukça yakındır. Avrupa kıtasının İber Yarımadası’nda yer alan Tenerife, Afrika sahillerine sadece 300 kilometre uzaklıktadır.   

Kanarya Adaları'na, yani Tenerife’ye girebilmek için Schengen vizenizi İspanya'dan almış olmanız gerekiyor. 

İspanya'nın en yüksek dağı ve volkanik olarak hala aktif olan Teide, Tenerife’de yer alan. 3718 metre yükseklite olan bu dağ, Tenerife’nin isim ilhamıdır. 

 

Peki, Tenerife’nin plajları nasıl?

Kanarya Adaları içerisinde yer alan Tenerife, iklimi ile yaz turizmi için muhteşem bir yer. Ne çok sıcak ne de serin olan, yaz tatili için ideal sıcaklığa sahip olan Tenerife Adası, plajlarıyla ünlü bir adadır. Adadaki volkanik dağ sebebiyle plajlarının çoğu taşıma kum ile yapılıyor. Tenerife plajları, yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezidir. 

Tenerife, Kanarya Adaları’nda sevdiğiyle baş başa kalmak isteyenler için harika bir balayı tatili seçeneği sunuyor.

 

Aix en Provence (Fransa)

Güney Fransa’nın muhteşem bir köşesi olan Aix en Provence, Cezanne ve Picasso’nun tablolarına da ilham veren bir güzelliktedir. 

Fransa’nın liman şehri olan Marsilya’ya sadece 45 dakika uzaklıktaki 150 bin nüfuslu Aix en Provence, her yıl binlerce insanı ağırlıyor. Arnavut kaldırımlı dar sokakları, tarihi ve sanatsal çeşmeleri, butikleri ve hayranlık uyandıran lavanta bahçeleri ile adeta bir fotoğraf seti olan Aix en Provence, Hollywood ve Avrupa sinemasının da gözdelerindendir. 

 

Aix en Provence’ta Görülmesi Gereken Yerler

  • La Rotonde Çeşmesi
  • Semt Pazarları
  • Albertas Meydanı
  • Richelme Meydanı
  • Aix Katedrali
  • Cezanne Atölyesi
  • Cours Mirabeau

Aix en Provence, lavanta bahçeleri arasında sevdiğiyle baş başa kalmak isteyenler için harika bir balayı tatili seçeneği sunuyor.

 

Paxos (Yunanistan)

Netflix dizi olan Ada ve Maestro ile ülkemizde dikkatleri çeken Paxos Adası, Yunanistan’ın parlayan turistik destinasyonları arasında yer alıyor. 

Antik Yunan mitolojisine göre rüzgâr tanrısı Poseidon’un, aşık olduğu su perisi Amphitrite ile sevgilerine barınak olması için Korfu’dan koparıp ayırdığı Paxos, mutlaka keşfedilmeli. 

Paxos, turkuaz, camgöbeği, lacivert, safir, su yeşili, zümrüt renkleri ile mavi ve yeşilin tüm tonlarını sergileyen denizi ile göz kamaştırıyor.

Saklı koylara sahip olan Paxos adası, Korfu adasına yakınlığıyla da ilgi çekiyor. Zeytin, çam ve selviler ile doğanın kokusunu ve yemyeşil renklerini yaşatan ada, gün batımları ile unutulmaz güzellikte romantik anlara ev sahipliği yapıyor. 

Turizmin büyük yoğunluğundan ayrılan Paxos, oteller tarafından sarılan bir ada değil. Burada daha çok kiralık villa, müstakil ev, süit ve daire kiralamak mümkün. 

Paxos, doğayla ve sevdiğiyle baş başa kalmak isteyenler için harika bir balayı tatili seçeneği sunuyor.

 

Düğün Fotoğrafı Çekimlerine Hazırlık

Düğününüzde ve düğün fotoğrafı çekim gününüzde kendinizi mükemmel hissetmeniz için size rehberlik edecek blog sayfamıza ayırdığınız vakit için size teşekkür ederiz. DüğünümüzVar olarak, yepyeni platomuzda size bir düğün fotoğrafından daha fazlasını sunuyoruz. Düğün fotoğrafı çekimi ile birlikte video, premium saç & makyaj stüdyosu ve premium gelinlik kiralama showroom’u tek mekânda bir arada! Dünyanın en özellikli ve en büyük düğün fotoğrafı platosu sizleri bekliyor. 

Üstelik İngiliz Aşk Bahçeleri, Işık Tüneli, Palmiye Yolu, Antik Yunan ve Düğün Karavanı gibi yepyeni ve benzersiz konseptlerimiz ile fark yaratıyoruz. Ayrıca Vakko Wedding, Banu Güven, Özlem Süer gibi markaların koleksiyonları da Askıdan Çekime Gelinlik Kiralama Showroom’umuzda sizler için hazır. Düğün fotoğrafı ve video çekimlerinize büyüleyici bir güzellik katacak olan kiralık gelinliklerimizin yanı sıra sizi, We Just Married Saç & Makyaj Stüdyomuzda muhteşem bir çekim deneyimine hazırlıyoruz. Tüm sorularınız ve talepleriniz için 0850 241 17 20 no’lu iletişim merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Çalışma Saatlerimiz: 10:00-22:00