Evlenirken İhtiyaç Duyulan Belgeler Nelerdir?

Evlilik hazırlıkları yapan nişanlı çiftlerin internette en çok aradığı bilgiler, evlilik için gerekli belgeler, nikah işlemleri nasıl yapılır, resmi nikah için gerekli evraklar nelerdir, nikah için belgeler, nikah işlemleri nasıl yapılır gibi sorulardan oluşuyor. Bu yazımızı okuyarak, Evlenirken İhtiyaç Duyulan Belgeleri öğrenebilirsiniz. 

 

DüğünümüzVar Ailesi olarak, öncelikle sizi ve müstakbel eşinizi şimdiden tebrik ederiz. Birlikte çıktığınız bu yolda bir ömür mutluluk ve sağlık dileriz. Şimdi, gelelim sorumuzun cevabına. Evlenirken ihtiyaç duyulan belgeler neler konusunda size yardımcı olacak, rehberlik yapacak bilgiler, bu yazımızda siz değerli çiftlerimizi bekliyor.

  • Evlenme beyannamesi
  • Evlilik sağlık raporu
  • T.C. kimlik kartı ibrazı ve fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf

Evlilik başvurusu için gerekli belgeleri okuduğunuzda eminiz ki evlenme beyannamesi ve evlilik sağlık raporu hakkında detayları edinmek istediniz. Öyleyse şimdi de detaylara geçiyoruz. 

 

Evlenme Beyannamesi Nedir?

Evlilik başvurusunda bulunan çiftler, evlenme beyannamesi formunu doldurarak bu taleplerine resmiyet kazandırırlar. Evlilik beyannamesi formu, başvurulan belediyeye göre 2 veya 4 kopya olarak düzenlenmektedir. 

 

Evlilik Sağlık Raporu Nedir?

Nikah başvurusu için en çok merak edilen konulardan biri de evlilik sağlık raporu nedir, nikah sağlık raporu nereden alınır gibi sorulardır. Evlenme başvurusunda bulunan çiftlerin, evlenmeye engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığının tespiti adına bazı sağlık tetkiklerin yapılması ve evlilik sağlık raporu alınması gerekmektedir. 

Öncelikle “evlilik sağlık raporu için gerekli testler nedir?” birlikte inceleyelim. 

  • Kan tahlili (Kan grubunun belirlenmesi, HIV ve cinsel yolla bulaşılabilecek diğer hastalıkların tahlili)
  • Akciğer filmi
  • SMA testi 

 

Evlilik Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Evlenecek kişilerin kayıtlı oldukları Aile Hekimi tarafından verilmektedir. Kişilerin Aile Hekimine başvurmadan önce kayıtlı oldukları Aile Sağlığı Merkezini telefonla arayıp bilgi almaları ve gerekli belgeleri hazırlayarak işlemleri başlatmaları gerekmektedir.

 

Evlilik Sağlık Raporu, Ne Kadar Süre ile Geçerlidir?

Evlilik sağlık raporu, 6 ay süre ile geçerlidir. Bu süre zarfındaki nikah başvurularında kullanılabilir. 

 

Evlilik Sağlık Raporu Ücretli midir?

Evlilik sağlık raporu ücreti nedir diye merak eden çiftlerimize, Aile Hekimliği’nden alınan evlilik sağlık raporunun ücretsiz olduğunun bilgisini de verelim.

 

Diğer Belgeler

E-Devlet sistemine entegre olan birçok belediyeye nikah başvurusu yapıldığında, yukarında belirttiğimiz nikah başvuru belgeleri yeterli oluyor. 

E-Devlet sistemine henüz entegre olamamış belediyelerin istediği evlenirken ihtiyaç duyulan belgeler daha detaylı olabiliyor. Bu bilgiden hareketle başvurudan önce ilgili belediye ile iletişime geçip, gerekli diğer belgeleri öğrenebilirsiniz. 

 

Her Şey Tamam mı?

Nikah süreçlerinizde bir checklist oluşturmanızda fayda var. Bu sayede her şeyi programlı ve eksiksiz şekilde yerine getirebilirsiniz. Ayrıca nikah tarihi alımı ile birlikte check listinize DüğünümüzVar’dan rezervasyon yaptırmayı da eklemeyi unutmayın. Düğün fotoğrafı, video, saç & makyaj tasarımı ve gelinlik kiralama hizmetleri sunan DüğünümüzVar, ücretsiz çekim mekanlarında konforlu ve ayrıcalıklarla dolu bir çekim deneyimi yaşatıyor. Çekim platosunda ücretsiz çay, kahve ve su ikramları, dinlenme alanları, kıyafet değiştirme kabinleri gibi konforun yanı sıra ücretsiz gelin buketi ve saç aksesuarı kullanımı da DüğünümüzVar’ın fark yaratan özellikleri arasında yer alıyor. Düğün fotoğraflarınızı, nikahtan birkaç gün önce veya nikah günü de çektirebilirsiniz. Dilerseniz dugunumuzvar.com’dan hızlı ve kolay şekilde online rezervasyon oluşturun dilerseniz de 0850 241 17 20 no’lu hattımızı arayarak, iletişim danışmanlarımızdan destek alın ve aşkınızı bir ömür yaşatacak olan karelere sahip olun. 

Çalışma Saatlerimiz: 10:00-22:00