Düğün Fotoğrafı Pozları

Hayatınızın en değerli hatıraları yaratmakla ilgili, bu nedenle düğün fotoğraflarınız gelecek yıllar boyunca el üstünde tutulacak. Ancak düğün fotoğrafları için poz vermek bazen biraz garip olabilir. Aklınızda bazı basit pozlar olması, istediğiniz resmi elde etmenize ve yine de harika beslenmenize yardımcı olabilir! En sevdiğimiz düğün pozlarından bazılarını seçtik ve bu büyülü kareyi yakalamak için daha genel ipuçları ve püf noktaları ekledik.

Mükemmel bir fotoğraf için ihtiyacınız olan malzemeler iyi aydınlatma, kompozisyon, pozlama ve düğün pozlarınızdır. Neyse ki, düşünmeniz gereken tek şey ikincisi. 3’üncüsü de daha iyi pozlar için ne yapmalısınız?

 

Düğün fotoğrafçılığı iki farklı kategoriye girme eğilimindedir:

Samimi fotoğraflar: Konu, sohbet etmek, dans etmek, öpüşmek ya da tamamen başka bir şey olsun, ne yaparsa yapsın devam ederken, eylemin ortasında çekilen fotoğraflar samimi fotoğraflardır. Bu, kişiliğinizi yakalamanıza yardımcı olur ve düğün fotoğrafçılığınızda bir miktar doğallık ve hareket sağlar.

Portreler: Öte yandan, düğün portreleri bizim için poz verdiğimiz resimlerdir ve genellikle kameraya bakan veya fotoğraf için poz veren nesneleri içerir. Samimi fotoğraflar giderek daha popüler hale gelirken, kesinlikle ikisinin bir karışımını eklemenizi öneririz. Resmi portreler, tüm misafirlerinizi dahil etmek için özellikle iyidir ve geriye dönüp bakmak için tüm klanınızın resimleri vardır.

 

Mükemmel bir fotoğraf için ihtiyacınız olan malzemeler iyi aydınlatma, kompozisyon, pozlama ve düğün pozlarınızdır. Neyse ki, düşünmeniz gereken tek şey ikincisi.

 

Daha samimi çekimleri tercih etseniz bile, yakalamak isteyebileceğiniz belirli düğün pozları ve anlar vardır. Düğün fotoğrafları için en sevdiğimiz pozlardan bazılarına dalalım:

 

Hazır olmak

Hazırlanırken samimi çekimler yapmak, büyük günün heyecanını ve beklentisini yakalamanıza yardımcı olur. Hazırlanan fotoğraflara saç ve makyaj yaptırmak, kravat bağlamak, ayakkabı bağlamak ve hatta bir saat takmak veya bakmak gibi çekimler dahil olabilir.

Güzel bir gelinlik veya takım elbise genellikle düğün gününüzün odak noktasıdır ve tarzınızı sergilemek mükemmel bir fotoğraf çekmenizi sağlar. Örneğin, hazırlık fotoğraflarınızdan biri, nedimelerle çevrili elbisesine hayran olan gelin olabilir. Alternatif olarak, bir burgu hareketle dolu ve güzel elbisenin her parçasını gösteren bir fotoğraf yaratmanın harika bir yoludur.

Düğün fotoğrafları için poz vermenin püf noktaları

Düğün fotoğraflarında poz vermek için en iyi ipuçlarımızdan bazıları şunlardır:

 

Ayaklar: Ayaklarla başlayın. Klasik bir kum saati silueti için öndeki dizinizi bükün ve ağırlığı arka bacağınıza verin. Damat, ağırlığını hafifçe öne eğilerek ön bacağına vermeyi tercih edebilir.

 

Duruş: İyi bir duruş bir fotoğraf çekebilir, yani: baş yukarı, göğüs dışarıda ve omuzlar aşağıda!

 

Açılar: Olağandışı efektler oluşturmak için açılarla oynayın, Örneğin, fotoğrafçının çiftten daha aşağıda olması ufuk çizgisinin resme hakim olmamasını sağlayabilir. Ayrıca en iyi tarafınızı da düşünmelisiniz!

 

Biraz pratik yapın: Her ne kadar doğal tutmak isteseniz de, büyük günden önce bazı düğün pozları uygulayabilirsiniz. Ancak, çok fazla pratik yapmayın, aksi takdirde bilinçli olarak görünebilir.

 

Rahatlayın: En önemlisi rahatlayın ve günün tadını çıkarın! Hala gerginseniz, fotoğrafçınızla iyi bir iletişim, güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır, böylece onu yetenekli ellerine bırakabilirsiniz.

 

Her Şey Tamam mı?

 

Nikah süreçlerinizde düğün davetiyesinin de olduğu bir checklist oluşturmanızda fayda var. Bu sayede her şeyi programlı ve eksiksiz şekilde yerine getirebilirsiniz. Ayrıca nikah tarihi alımı ile birlikte check listinize DüğünümüzVar’dan rezervasyon yaptırmayı da eklemeyi unutmayın. Düğün fotoğrafı, video, saç & makyaj tasarımı ve gelinlik kiralama hizmetleri sunan DüğünümüzVar, ücretsiz çekim mekanlarında konforlu ve ayrıcalıklarla dolu bir çekim deneyimi yaşatıyor. Çekim platosunda ücretsiz çay, kahve ve su ikramları, dinlenme alanları, kıyafet değiştirme kabinleri gibi konforun yanı sıra ücretsiz gelin buketi ve saç aksesuarı kullanımı da DüğünümüzVar’ın fark yaratan özellikleri arasında yer alıyor. Düğün fotoğraflarınızı, nikahtan birkaç gün önce veya nikah günü de çektirebilirsiniz. Dilerseniz dugunumuzvar.com’dan hızlı ve kolay şekilde online rezervasyon oluşturun dilerseniz de 0850 241 17 20 no’lu hattımızı arayarak, iletişim danışmanlarımızdan destek alın ve aşkınızı bir ömür yaşatacak olan karelere sahip olun. Çekim günlerini planlamaya çalışan çiftlerimizden “hangi günü seçmeliyiz?” yönünde yüzlerce mesaj alıyoruz.

Çalışma Saatlerimiz: 10:00-22:00